In welke la ligt de prioriteitenlijst van Werkgroep Toegankelijkheid uit 1989
Een vraag na het lezen van 2 krantenartikelen en ingediende rapportages door leden van HiT VN Panel Heerenveen
Een vraag na het lezen van 2 krantenartikelen en ingediende rapportages door leden van HiT VN Panel Heerenveen
Aanleiding van die vraag zijn de aan de Gemeente Heerenveen in de afgelopen periode toegezonden rapportages met aandachtpunten vanuit HiT VN Panel Heerenveen met betrekking tot de (on)toegankelijkheid in Heerenveen en de krantenartikelen uit De Koerier eind jaren80 en Leeuwarder Courant 29 januari 2020.
Leeuwarder Courant: Centra matig toegerust op slechtzienden.
NL-student Niels Musters heeft onderzoek gedaan in acht plaatsen in Friesland naar de loopomstandigheden van station naar het centrum . Van zijn presentatie is verslag gedaan in de Leeuwarder Courant 29 januari 2020.
Uit het onderzoek blijkt dat er nog heel wat te verbeteren is als het gaat om het centrum aantrekkelijker te maken voor diegenen, die zich graag te voet willen verplaatsen. Alle acht plaatsen scoorden gemiddeld wel een voldoende, waarbij Heerenveen genoegen moet nemen met de laatste plaats met een 5,9.
Lees het gehele artikel in de Leeuwarder Courant van dit onderzoek dat op verzoek van organisaties naar de loopomstandigheden is gedaan in Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Joure, Sneek, Heerenveen en Drachten.
De Koerier: “Gehandicapten moeten hun stem laten horen”
Al eerder een krantenartikel uit De Koerier gekregen waarin gesproken wordt over de hindernissen in de Sieversstraat die gelijk zijn aan de hindernissen die leden VN Panel Heerenveen in kaart hebben gebracht namelijk verkeerd geplaatste fietsen en reclame uitingen en wordt er gesproken over een prioriteitenlijst van de Werkgroep Toegankelijkheid van 1989 waarop deze Werkgroep ook nog en aantal gebouwen willen toevoegen mbt toegankelijkheid.
HiT VN Panel Heerenveen
Sinds najaar 2016 wordt door HiT DB en leden van het VN Panel Heerenveen weer dezelfde problematiek onder de aandacht gebracht van de Gemeente Heerenveen, die dus al door de Werkgroep Toegankelijkheid in de jaren80 ia aangekaart en waarvan de toenmalige Werkgroep Heerenveen een prioriteitenlijst hebben gemaakt.
In welke la zou die prioriteitenlijst lijst zijn beland ?
Twee krantenartikelen en wat is feitelijk het verschil van de situatie met betrekking tot toegankelijkheid van toen en nu ??